Volledig scherm
Oud-hoogheden van CV de Turftrappers uit Langeveen stellen eerste prijs van 1.111,11 euro beschikbaar. © CV De Turftrappers

Oud-hoogheden Turftrappers Langeveen trekken de knip

LANGEVEEN/BRUINEHAAR - De eerste Twentse carnavalsoptocht is die van De Turftrappers uit Langeveen. De optocht wordt zaterdag 23 februari gehouden, met aansluitend een gratis toegankelijk feest. Twee oud-hoogheden van de vereniging hebben besloten de eerste prijs van de optocht beschikbaar te stellen: 1.111 euro en 11 eurocent.  

Dat is de hoogste eerste prijs van alle optochten in de gemeente Tubbergen. In totaal zit er 4.500 euro in de prijzenpot van de optocht door Langeveen en Bruinehaar.

Die oud-hoogheden zijn Guus Plegt en Hubert Tijhuis, van respectievelijk Van Berkum Carrosseriebedrijf en Autobedrijf Tijhuis.

Aanmeldingen

Het gaat ondertussen goed met het aantal aanmeldingen van grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. „Er zijn nu al meer aanmeldingen dan in 2018”, aldus Thijs Oude Steenhof, president van de Turftrappers. 

Verwarmd

Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent. De voorzitter van de Turftrappers: „We zijn goed voorbereid op grote bezoekersaantallen. De vrijwilligers van de optochtcommissie hebben alles in het werk gesteld om de logistieke operatie op rolletjes te laten verlopen.”

De carnavalsoptocht van De Turftrappers begint zaterdag 23 februari om 14.00 uur vanaf de Hardenbergerweg. 

Almelo e.o.