Volledig scherm
"Wethouder drs. Huub (H.P.M.) Wenneger van G.O.V. (Gemeentebelangen/OpenPolitiekeGroepering/VVD) van de gemeente Tubbergen met op de achtergrond de nieuwbouw van de sporthal in Albergen. © Carlo ter Ellen

Oud-wethouder van Tubbergen Huub Wenneger overleden

TUBBERGEN - In de gemeente Tubbergen is maandag op 73-jarige leeftijd oud-wethouder Huub Wenneger overleden. Hij stond in 1971 in de schijnwerpers bij de boerenopstand tegen de ruilverkaveling waarmee Tubbergen de wereldpers haalde en die dit jaar het thema was van de succesvoorstelling Hanna van Hendrik.

De boerenzoon die studeerde werd de woordvoerder van de opstandige agrariërs ook al beschouwde hij zichzelf niet als activist.

Wenneger is langdurig gemeenteraadslid en wethouder in Tubbergen geweest. Twaalf jaar heeft hij dat ambt bekleed. Hij vond zichzelf een liberaal politicus. Oud-burgemeester Mervyn Stegers omschreef hem ooit zo: “Een behoedzaam man die rustig sprak en langzaam liep. Een sportliefhebber en vaste supporter van Stevo. Als het ging over zijn portefeuilles financiën en sport was hij superscherp”.

Wenneger vervulde diverse maatschappelijke functies. Zo zat hij in de Raad van Toezicht van Ambulance Oost, was hij president-commissaris bij Twence en was hij bestuurder bij de Regio Twente. Voor zijn inzet werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In juni overleed zijn vrouw Jutta Wenneger-Linke (77).

Almelo e.o.