Volledig scherm
De familie Smeets (midden) leeft intensief mee met het handbalteam, vlnr zus Martine, moeder Ans en vader Rento. © Robin Hilberink

Ouders handbalinternational Martine Smeets uit Geesteren via actie naar Spelen

GEESTEREN/RIO DE JANEIRO - De ouders van handbalinternational Martine Smeets uit Geesteren kregen afgelopen weekeinde een super verrassing: door het winnen van een Facebookactie van het bedrijf ATPI Sport Events mocht moeder Ans naar Brazilië, waar ze nu haar dochter in levende lijve kan zien spelen. Ook vader Rento Smeets is mee.

Het echtpaar zou vanwege de hoge reiskosten de Olympische avonturen van Martine vanuit Nederland volgen, onder meer vanuit het Martine Smeets Olympic Fanhouse in café Steggink. De prijs houdt in dat de familie Smeets enkele dagen in Brazilië verblijft, de trip duurt tot en met donderdag 18 augustus.

Gastland
Het betekent dat Ans en Rento Smeets de kwartfinale van Oranje dinsdag 16 augustus tegen gastland Brazilië kunnen bijwonen. De prijs kwam bij Ans Smeets terecht omdat veel mensen haar hadden genomineerd, met name leden van handbalvereniging Stevo en door de inbreng van ouders van de andere Oranje internationals.

Stevo
Het bericht dat Ans en Rento nu alsnog een duel van Oranje in Rio kunnen volgen, heeft voor tientallen reacties en felicitaties gezorgd op de Facebookpagina van handbalvereniging Stevo. Het bericht is door ruim 20.000 mensen bekeken.

Almelo e.o.