Volledig scherm
Trekkers met aanhangers rijden deze dagen af en aan in Langeveen. Schoolgaande kinderen krijgen het advies om te rijden. © Marcel Tettero

Overlast aanleg van kunstgrasveld Langeveen

LANGEVEEN - In de straten van Langeveen rijden de komende dagen veel vrachtwagens en zware trekkers met aanhangers. Voor de aanleg van een kunstgrasveld bij de plaatselijke voetbalclub voert de plaatselijke loonwerker 3.000 kuub zand af.

Als het veld van zo'n 100 bij 60 meter een halve meter is afgegraven en er drainage is gelegd, voeren vrachtwagens vanuit Duitsland nieuw, waterdoorlatend zand aan. Ook dan rijdt veel zwaar verkeer door het dorp.

De leiding van de Mariaschool adviseert ouders om hun fietsende kinderen een alternatieve, veiligere route te laten nemen: via de Dwarsstraat, Bruinehaarsweg en Iemenboersweg. Kinderen uit de richting van de Vasserdijk kunnen het beste door het Hof van Plegt fietsen en daarna de Bruinehaarsweg volgen.

Volgens Bennie Wigger van voetbalvereniging Langeveen zit het weer mee. "Vandaag (woensdag) verplaatsen we de lichtmasten", zegt Wigger, die een beroep kan doen op meer dan 40 vrijwilligers. Hij verwacht dat donderdag al de 3.000 kubieke meter zand is afgegraven en afgevoerd. "Pas als de nieuwe grond is gestort volgt nog een intensieve test. De eisen zijn streng. Zeker twee of drie keer voeren mensen namens de KNVB die test uit, en pas dan mag de kunstgrasmat worden gelegd."

Almelo e.o.