Volledig scherm
Edward Morshuis, Marc Morshuis en Thijs Kemperink (van links naar rechts) in Pakhuis Twente Albergen. © Toma Tudor

Pakhuis Twente in Albergen populairste slijterij van Overijssel

ALBERGEN - Pakhuis Twente uit Albergen is in de Winkelier van het Jaar-verkiezing als beste slijterij van Overijssel uit de bus gekomen. Het is een waardering van het publiek voor het Albergse bedrijf. De score die het bedrijf behaalde werd bepaald op basis van het aantal stemmen en de gemiddelde waardering.

Het aantal stemmen telt voor 60 procent mee en de gemiddelde waardering voor 40 procent. Pakhuis Twente haalde een score van 46.23 punten. In totaal 219 mensen beoordeelden de Albergse slijterij. Het gemiddelde cijfer: 9.51. 

Miniem verschil

Daarmee bleef het Slijterij Post uit Kampen (155 stemmen, cijfer 9.50 en score van 43.80) voor. Op de derde plek eindigde Wijnhof Ommen, Drankenspeciaalzaak Horsthuis uit Rijssen werd vierde en Twents Genot Wijnen en Dranken uit Haaksbergen completeert het vijftal zaken.

Meer zaken haalden de eindstand niet; in de eindstand per provincie worden alleen de winkels getoond met minimaal dertig stemmen. Dat is ook het minimale aantal stemmen dat nodig is om een gemeente of provincietitel te winnen.

Ruim 1500 bieren

Pakhuis Twente bestaat inmiddels zes jaar en het assortiment bestaat uit meer dan 1500 bieren en overige dranken. De focus ligt op het speciaalbier. De landelijke prijs in de categorie Slijterijen en wijnwinkels ging naar Drankenspeciaalzaak Jelle uit Leeuwarden.  

Almelo e.o.