Volledig scherm
De Kroezeboom in Fleringen, op 1 september locatie van de Pancratiusdag. © Annina Romita DTCT

Pancratiusdag bij Kroezeboom in Fleringen in teken Samenloop voor Hoop

FLERINGEN - ‘Geloof, hoop en liefde’’is het thema van de komende Pancratiusdag op zondag 1 september. Met deze open lucht eucharistieviering bij de Kroezeboom wordt vanaf 10.00 uur het nieuwe pastorale seizoen geopend. 

Het thema heeft alles te maken met de eerste Samenloop voor Hoop op 21 en 22 september, een 24-uurs estafettewandeling waarbij geld wordt ingezameld voor KWF kankerbestrijding. Tijdens dienst gaat het pastoraal team van de Pancratius parochie in op de betekenis van het evenement voor zieke én gezonde mensen. Bij slecht weer vindt de viering plaats in de basiliek van Tubbergen.

Muziek

Voorzitter Henny Oude Geerdink van de organisatie van de Samenloop voor Hoop Tubbergen en Marietje Kuiphuis zijn enkele van de voorgangers. Miriam Wesselink zingt een zelf geschreven lied, terwijl ook kinderkoor Unique uit Albergen zorgt voor de muzikale omlijsting, samen met leden van andere kinderkoren uit de parochie. Na de viering is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een koffie, thee en ranja en zelfgebakken cake.

Almelo e.o.