Volledig scherm
Zo moet het nieuwe onderkomen van De Pannenloods eruit komen te zien. De gevel wordt uitgebreid van 35 naar 80 meter.

Pannenloods Albergen steekt de schop in de grond

ALBERGEN - Bij bouwmaterialenhandel De Pannenloods in Albergen gaat komend voorjaar de schop in de grond. Het huidige pand voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het onderkomen dat er nu staat aan de Ootmarsumseweg, gebouwd in 1975, gaat volledig tegen de grond.

"We hebben overwogen om het te renoveren, maar al snel werd duidelijk dat dat bijna onmogelijk was. We gaan het nu rigoureus aanpakken. Daardoor moeten we straks een jaartje improviseren, maar dat is wel de beste oplossing", aldus mede-eigenaar Ron Oude Nijhuis.

Modern
Het huidige pand voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. "Het staat er inmiddels 40 jaar; het is op en niet meer modern", zegt hij. "Daarnaast is het te klein voor kantoor, showroom en opslag. We zitten gewoon heel beperkt wat betreft ruimte op de huidige kavel."

Uitgebreid
De huidige gevel van 35 meter wordt uitgebreid naar 80 meter. "Dat is noodzakelijk. We breiden ons assortiment uit met hout- en plaatwerk en dat neemt veel ruimte in beslag. Daarvoor gaan we ook externe opslagruimte huren in Albergen." De Pannenloods verwacht volgend jaar maart te beginnen met de werkzaamheden.

Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.