Volledig scherm
PREMIUM
De Pet Boon Aven Band met Theo Oude Avenhuis, Marcel Oude Wesselink, Alex Oude Wesselink, Gregor Oude Wesselink en Alphons Oude Elberink (van linksaf). © Carlo ter Ellen DTCT

Pet Boon Aven Band uit Geesteren stopt ermee: ‘Het is mooi geweest’

GEESTEREN - De Pet Boon Aven band bracht 40 jaar geleden rock-’n-roll en daarmee Paaspop in Geesteren tot leven. Maar komende paaspopeditie, zondag 12 april, klinkt het slotakkoord. „Het is mooi geweest.”

Rock-’n-roll avant la lettre. Dat kan wel gezegd worden over de muziek van de Pet Boon Aven Band. Liefst vier decennia speelden Alphons Oude Elberink (zang/gitaar), Theo Oude Avenhuis (solo-gitaar/zang), Alex Oude Wesselink (zang/gitaar), Gregor Oude Wesselink (drums) en Marcel Oude Wesselink (basgitaar) op verschillende podia in Twente en omstreken.

  1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
    PREMIUM

    Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

    Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.

Almelo e.o.