Volledig scherm
© Frans Nikkels

Peter Weda uit Tubbergen wordt puinruimer bij 1 van 's lands slechtste verpleeghuizen

TUBBERGEN - Drie jaar terug vertrok Tubbergenaar Peter Weda als topman bij TriviumMeulenbeltZorg in Borne. Nu duikt hij opnieuw op in de ouderenzorg. Als puinruimer bij Warande in Zeist. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) valt één van de vijf slechtste verpleeghuizen van Nederland onder Warande.

Peter Weda begint er deze dinsdag op een curieus moment. Uitgerekend de dag nadat IGZ de nieuwe zwarte lijst publiceerde waar Warande uit de regio Utrecht op staat. Wat er nu precies aan de hand is bij Warande, kan Weda nog niet beoordelen. "Ik moet daar nog beginnen. Deze week ga ik me als tweede en extra bestuurder verdiepen in de kwaliteit en veiligheid van de zorg bij Warande."

Twente
Ook in Twente luidden medewerkers van ZorgAccent onlangs in deze krant de noodklok over minimale personeelsbezetting in de huiskamers van verpleeghuizen. Weda vindt in zijn algemeenheid de verpleeghuiszorg in Nederland van hoog niveau. Zeker in vergelijking met 25 jaar terug. "Toen sliepen zes of zeven ouderen op één kamer. Je had een vast bezoekuur in het verpleeghuis, daar waar je nu op elk moment van de dag kunt binnenstappen. Er is te weinig aandacht voor wat allemaal wel goed gaat."

TMZ
Tubbergenaar Weda vertrok drie jaar terug bij TMZ, nadat ondernemingsraad en managementteam het vertrouwen in hem opzegden. Hij wil daar nu niets meer over zeggen.

Almelo e.o.