Volledig scherm
PREMIUM
Ook buiten het CSI-terrein profiteren ondernemers van het evenement. © Emiel Muijderman

Plaatselijke horeca kijkt uit naar CSI Twente

GEESTEREN - De plaatselijke horeca pikt een graantje mee op het CSI Twente, dit jaar CHIO, in Geesteren. Zuid Europeanen maken een feestje van hun etentje. „En het is een week met andere gezelligheid.”

Ribhouse Texas zit eigenlijk ieder weekeinde wel vol. Het is een goedlopende zaak en de gasten komen uit de verre omtrek. Eén week in het jaar valt uit de toon bij dat stramien: de week van het CSI. Peerdevolk van ‘all over the world’ verzamelt zich op Erve Maathuis en na een dag hippische topsport, rammelen de magen en wordt de gang naar de lokale horeca ingezet. En dat merken restauranthouders. Eigenaar Joey Vonk van Ribhouse Texas krijgt in de week van het CSI al jaren gasten ‘van ver’ over de vloer. „Je merkt het vooral aan de doordeweekse dagen. In het weekend is het hier altijd wel druk. Tijdens het CSI vallen de dagen van dinsdag tot en met donderdag echt op. Dit jaar is het weer een dag naar voren geschoven en zullen we het vanaf maandag merken dat er iets te doen is in Geesteren.”

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.