Net zoals overal hebben ook ondernemers in Tubbergen het moeilijk in verband met de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Net zoals overal hebben ook ondernemers in Tubbergen het moeilijk in verband met de coronamaatregelen. © Carlo ter Ellen DTCT

Platform KoopInTubbergen.nl
als steun voor ondernemers

TUBBERGEN - Ondernemers en de gemeente Tubbergen hebben de handen ineen geslagen in een poging om de schade voor bedrijven als gevolg van de coronamaatregelen te beperken.

Alle Tubbergse bedrijven en winkels kunnen producten en diensten aanbieden  op een nieuw op te zetten webshop. De site KoopInTubbergen.nl fungeert tevens als digitaal platform. De gemeente neemt de kosten voor de bouw van de website voor haar rekening. ‘Het coronavirus heeft een dusdanige negatieve impact op het bestaansrecht van veel winkels, horecabedrijven en overige bedrijvigheid, dat wij menen alle hulpmiddelen te moeten inzetten die ertoe kunnen bijdragen om de omzet van ondernemers te vergroten’, stelt wethouder Ursula Bekhuis in een brief aan de ondernemers.

Ondernemers bepalen succes

Maar het succes van het initiatief staat of valt wel bij de deelname van de Tubbergse ondernemers, stelt de gemeente. Alle ondernemers kunnen diensten of producten aanbieden. Bestellen, bezorgen en betalen wordt verzorgd door de bedrijven MSG Koeriers en Storekeeper. 

Centrummanager Claudia Timmers over het plan: „Het is een concept dat ook in andere gemeenten wordt uitgerold. Alle ondernemersverenigingen zijn inmiddels benaderd. Voor het succes moet er wel de nodige respons en deelname zijn. Het is puur bedoeld om de lokale ondernemers te steunen.” Ze vertelt dat ondernemers die tot nu toe niets met internet deden nu toch overwegen om mee te doen aan het nieuwe initiatief. 

Bedrijven kunnen hun producten zelf op de site zetten. Tubbergenaren kunnen op het platform spullen kopen, de producten worden 's avonds bezorgd. Als alles meezit is de site KoopInTubbergen.nl over zo'n anderhalve week online.

Almelo e.o.