Koen Droste, Job Harmsen en Niek Bokkers van reisapp Polarsteps.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Droste, Job Harmsen en Niek Bokkers van reisapp Polarsteps. © Marcel Israel

Polarsteps: reisapp met 2 miljoen gebruikers dankzij drie jongens uit Twente

AMSTERDAM/ENSCHEDE - Een zeilreis van een Tukker over de Atlantische oceaan en een trip per motor van Enschede naar Kaapstad betekenden het begin van de app Polarsteps. Inmiddels gebruiken bijna 2 miljoen reizigers over de hele wereld de app om hun reis vast te leggen. Bedacht en ontwikkeld door drie jongens uit Twente.

 1. Collectieve inkoop hulp: gemeenten uit Noordoost-Twente gaan verduurzamen woning zo makkelijk mogelijk maken

  Collectie­ve inkoop hulp: gemeenten uit Noord­oost-Twen­te gaan verduurza­men woning zo makkelijk mogelijk maken

  TUBBERGEN - Het lukt de gemeente Tubbergen nog niet echt om zelf het goede voorbeeld te geven bij het verduurzamen van haar onderkomen. Het energielabel van het gemeentehuis is E, terwijl wettelijk minimaal label C is vereist. Toch staat Tubbergen, samen met de andere gemeenten uit Noordoost-Twente, aan de vooravond van een initiatief om woningbezitters te helpen hun huis te verduurzamen.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”