Volledig scherm
PREMIUM
Koen Droste, Job Harmsen en Niek Bokkers van reisapp Polarsteps. © Marcel Israel

Polarsteps: reisapp met 2 miljoen gebruikers dankzij drie jongens uit Twente

AMSTERDAM/ENSCHEDE - Een zeilreis van een Tukker over de Atlantische oceaan en een trip per motor van Enschede naar Kaapstad betekenden het begin van de app Polarsteps. Inmiddels gebruiken bijna 2 miljoen reizigers over de hele wereld de app om hun reis vast te leggen. Bedacht en ontwikkeld door drie jongens uit Twente.

Gebruikers van Polarsteps zijn overal. Op het scherm in het kantoor van de app in Amsterdam lichten op een wereldkaart live de locaties op van mensen die op dit moment actief zijn en ervoor gekozen hebben hun reis publiekelijk te delen. Vooral in Europa is het druk. Langs de Franse en Spaanse kust, in Scandinavië, Duitsland, Italië. Overal delen mensen hun reiservaringen. In Azië daalt de activiteit. Het is avond, reizigers hebben andere dingen te doen. In Noord- en Zuid-Amerika is het nog rustig. Het is er nacht. Zo gauw de eerste reizigers ontwaken, lichten ook daar de locaties weer op.

  1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
    PREMIUM

    Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

    Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.

Almelo e.o.