Volledig scherm
© Thinkstock

Politie: 'James liep verwondingen in Geesteren op na val van fiets'

GEESTEREN - De 17-jarige James, die op de kermis van Geesteren in elkaar zou zijn geslagen en racistische opmerkingen naar zijn hoofd zou hebben gekregen, heeft zijn verwondingen opgelopen na een val van zijn fiets. Dat concludeert de politie na een onderzoek naar de vermeende mishandeling.

James deed op 6 juni aangifte van mishandeling, nadat hij op de kermis in elkaar zou zijn geslagen na een ruzie. De politie komt tot de conclusie dat het aannemelijk is dat de jongen het letsel opliep na een val van zijn fiets, op een ander moment en op een andere locatie. De val zou zijn veroorzaakt door alcohol, onder invloed was James 'onvoldoende in staat zijn fiets te besturen.' Bij die val zijn geen andere mensen betrokken geweest.

Flessen drank
De politie zegt dat er wél iets is voorgevallen op de kermis. "Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever betrapt werd bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit."

Sociale media
De vermeende mishandeling na racistische scheldpartijen veroorzaakte begin juni de nodige ophef, nadat er een foto van het toegetakelde gezicht van James verscheen op de Facebookpagina van zijn broer.

Almelo e.o.