Volledig scherm
"De daders mogen zich wel anoniem melden, als we het waarom maar weten", zegt Brandon Elferink (links). © Bert Kamp

Positief blijven na vernielen 500 bomen in Geesteren

GEESTEREN/HARBRINKHOEK - De ontsteltenis en boosheid over het moedwillig vernielen van ruim 500 kerstbomen twee weken geleden is enigszins bedaard. Met de kerstdagen in het vizier hebben Hans en zijn zoon Brandon Elferink de schouders er weer onder gezet. "Nadat we de vernielingen zagen, hebben we gelijk een bericht op Facebook gezet", vertelt Brandon. "Dit is vaak gedeeld, de reacties waren een grote steun voor ons. We zijn daar enorm dankbaar voor. Toch blijft het je bezighouden", vertelt hij.

Ook vanuit de buurt is er nooit commentaar geweest. "Het kunnen best mensen zijn waar we het totaal niet van verwachten. Dat frustreert ons nog het meest. De daders mogen zich wat mij betreft wel anoniem melden, als we het waarom maar weten. Dat is me bij wijze van spreken wel 5.000 euro waard."

Paasvuur
De vernielde kerstbomen zijn nog niet afgevoerd. Waarschijnlijk eindigen deze op het paasvuur. "Dat is jammer, want de takken zijn nog goed", geeft Brandon aan. "Mensen die het groen voor creatieve doeleinden willen gebruiken mogen het tegen een kleine vergoeding komen ophalen."

Verkoop
Morgen begint de verkoop voor Elferink Kerstbomen, want die gaat gewoon door. Verschillende soorten bomen staan klaar voor de nieuwe eigenaar. "Om de voorraad aan te vullen hebben we meer kleine kerstbomen gerooid. Maar er is nog altijd meer dan voldoende keus. Ook voor ons gaat Kerstmis gewoon door, hoor. We lassen het echt niet af."

Almelo e.o.