Volledig scherm
De Aloysiusschool in Geesteren. © Lars Smook

Presentatie over locatie voor Aloysius basisschool Geesteren

GEESTEREN - Moet de Aloysiusschool in Geesteren verhuizen of niet? En zo ja, waar naartoe. De uitkomsten van een locatieonderzoek worden dinsdagavond 26 februari gepresenteerd.

De bijeenkomst wordt 26 februari gehouden bij zaal Kottink aan de Dorpsstraat 36. Belangstellenden worden vanaf 19.30 uur bijgepraat over het locatie-onderzoek. De uitkomsten houdt de gemeente tot dinsdagavond nog onder de pet. 

Inleiding

Wethouder Roy de Witte van onderwijs, directeur Gerard van de Kuijl van de Aloysiusschool en Krijno van Vugt van M3V advies houden een inleiding voor de pauze. M3V Advies en Management uit Apeldoorn heeft het onderzoek uitgevoerd.

50.000 euro

Een onderzoek waarvoor de gemeente 50.000 euro uittrok, tot ergernis van de PvdA. Die partij meende dat inwoners van Geesteren de locatiekeuze ook zonder kosten zelf zou kunnen doen.

Stevo

De vraag is of de Aloysiusschool in de nabije toekomst op de huidige locatie aan de Kampboerlaan middenin het dorp kan blijven staan of dat de school een plek moet krijgen nabij de sportaccommodatie van voetbalvereniging Stevo. Daarbij wordt gedacht aan de bouw van een multifunctioneel gebouw.

Opdracht

De gemeente, de Tubbergse Onderwijs Federatie en Mijn Geesteren 2030 zouden hiervoor een opdracht moeten opstellen voor een accommodatie voor onder meer basisonderwijs in Geesteren en andere, mogelijke gebruikers zoals muziek en cultuuraanbieders, consultatiebureau, logopedie, bibliotheek en (kinder)fysiotherapie.

Almelo e.o.