Volledig scherm
Muziekvereniging St. Caecilia oefende gisteravond bij zaal Kottink nog ijverig voor Vrienden van Geesteren Live. © Carlo ter Ellen

Primeur: huisband begeleidt lokale artiesten tijdens Vrienden Van Geesteren Live

GEESTEREN - Lokale artiesten staan centraal tijdens Vrienden van Geesteren Live. De muziekvereniging St. Caecilia begint de tweede editie met een debuut van de VVGL-huisband.

„Het wordt een groot spektakel”, zegt Marije Wesselink. Ze is medeorganisator en drummer bij de organiserende muziekvereniging St. Caecilia. „Er treden blazers op, slagwerkers, de fanfare en er staan muziekbands op het podium.”

Hipper imago

De eerste keer dat Vrienden van Geesteren Live (VVGL) werd gehouden was twee jaar geleden. VVGL is gebaseerd op het landelijke Vrienden van Amstel Live. Door het oorspronkelijk jaarlijkse optreden van St. Caecilia in een ander jasje te steken kreeg het evenement als VVGL een hipper imago. Een schot in de roos. Daarom werd besloten de muzikale happening niet één maar twee dagen te laten duren: vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober.

Pop en rock

Om de tweede editie nog meer aanzien te geven stak een aantal muzikanten de koppen bijeen en richtten de VVGL-band op. „De band bestaat uit een mix van getalenteerde muzikanten uit Geesteren. En het is een goeie combinatie geworden”, zegt Wesselink. Zij is één van de zes bandleden. „Onze achtergronden zijn weliswaar heel anders, maar samen spelen we pop en rock. Gave nummers ook, zoals Good God van Anouk en Streets van Kensington. De band speelt tevens de hele avond met alle nummers mee.”

The Voice

In totaal maken 66 artiesten hun opwachting op het grote podium in Zaal Kottink in Geesteren, onder wie Lisan Bekhuis, bekend van haar deelname aan The voice of Holland in 2013. De lokale band Dr. Blade verzorgt op het tweede podium tussendoor gastoptredens en treedt ook op tijdens de afterparty. Er is overigens geen wedstrijdelement gekoppeld aan het muzikale festijn.

De zaal is vanavond en morgenavond vanaf 20.00 uur geopend. Eerste optreden steeds 20.30 uur.

Almelo e.o.