Volledig scherm
De escaperoom bij speeltuin Morskieft. © Emiel Muijderman

Primeur met eerste regionale escaperoom voor kinderen in Reutum

REUTUM – Speeltuin Morskieft opent woensdag de eerste escape room in de regio voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Opgesloten in een ruimte zoeken naar een uitweg. Het fenomeen escaperoom is razend populair.

In de heelalkamer van de speeltuin landen de kinderen op de maan met een beperkte hoeveelheid zuurstof. Hier moeten ze puzzels oplossen, opdrachten uitvoeren en iets ophalen.

Teambuilding
"Er moet een briefje ergens verstopt zitten onder de stoel", roept een van de bezoekers van de gloednieuwe escaperoom van speeltuin Morskieft in Reutum. Iedereen vliegt onder de tafel om het papiertje te zoeken, zodat hij de code kan kraken. Lukt het hen op tijd te ontsnappen uit de escaperoom? Via beeldschermen in een aparte kamer houdt Robert Morskieft de verschillende ruimtes in de gaten om de bezoekers zo nodig te begeleiden. Morskieft opent vandaag de, naar eigen zeggen, enige escaperoom voor jongeren in de regio. "Ik heb het zelf een keer gespeeld en vind het geweldig. Het past heel goed bij ons bedrijf."

Jeugd
Morskieft heeft al meer dan 100 jaar een speeltuin met café aan de drukke doorgaande weg tussen Fleringen en Reutum. Hij bouwde er onlangs een flink pand bij en ontwikkelde een nieuw spel, speciaal voor de jeugd.

"De kinderen in leeftijd van 8 tot en met 14 jaar, kunnen kiezen uit een heelalkamer of een survivalkamer", legt Morskieft uit. "In de heelalkamer landen ze op de maan met een beperkte hoeveelheid zuurstof. Ze moeten puzzels oplossen, opdrachten uitvoeren en iets ophalen. Het gaat er om goed samen te werken. Dat is goed voor de teambuilding."

Almelo e.o.