Volledig scherm
De Turftrappers uit Langeveen heeft nieuwe hoogheden: uit Geesteren. © CV De Turftrappers

Prins en adjudant uit Geesteren zwaaien scepter in Langeveen: ‘Uit Klein Langeveen’

LANGEVEEN/BRUINEHAAR - ‘Een echte Turftrapper kik ok boet’n de grèèns.’ Met die lijfspreuk zwaaien prins Patrick (Oude Kotte) en adjudant Jeroen (Schothuis) komend jaar de scepter bij Carnavalsvereniging de Turftrappers. Opvallend is dat beide hoogheden niet uit Langeveen komen, maar in Geesteren wonen.

Doordat beide gezinnen zich thuisvoelen in Langeveen, bij de handbalvereniging en de lagere school, hebben ze hun grond omgedoopt tot Klein Langeveen.

Ontcijferen

In Langeveen volgden in aanloop naar de presentatie cryptische omschrijven. Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist de omschrijvingen te ontcijferen. ‘In de loop der tied bint ze meka host oet oog verleur’n, gen merk is hun onbekèènd en ze komt allebeer oet ’n annere hook’, verwees naar de woningen. Oude Kotte en Schothuis wonen bijna tegenover elkaar, maar in de loop der tijd waren heg en bos zo groot geworden dat ze elkaar niet meer konden zien. Prins en adjudant houden van speciaalbieren.

Fietspad

Uit de proclamatie blijkt dat de hoogheden blij zijn met het voortbestaan van Café-Restaurant Waaijer. En het wordt tijd dat er een fietspad in Bruinehaar komt, luidde de boodschap.

Almelo e.o.