Volledig scherm
© LSS Zorg

Proef met zorg via digitale snelweg Tubbergen

TUBBERGEN - Ans Detert Oude Weme van Gemeentebelangen /VVD wil het nieuwe glasvezelnet voor supersnel internet in de gemeente Tubbergen benutten voor een proef met zorg aan huis. Dat stelde zij maandagavond voor bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar. "Mensen zouden een vraag op elk moment moeten kunnen stellen aan een huisarts of een verpleegkundige", zei Detert Oude Weme.

Zij wil de de proef uitvoeren in samenwerking met de Twentse Zorgacademie. "Veel van onze inwoners wonen in het uitgestrekte buitengebied. Op welke manier kunnen wij hen ondersteunen via glasvezel? Alle mogelijkheden zouden we moeten aftasten om het leven van mensen die zorg nodig hebben zoveel mogelijk te vergemakkelijken en te veraangenamen met behulp van de digitale snelweg. We verwachten veel van de mogelijkheden van internet."

"De Twentse Zorgacademie en lokale bedrijven uit onze gemeente zouden een proef kunnen doen van één jaar met een representatief aantal mensen." Na een half jaar zou er een rapport kunnen verschijnen met conclusies, waarvan ook andere gemeenten, die momenteel ook een glasvezelnet aanleggen, kunnen profiteren. Het doel van de proef is om mensen die zorg nodig hebben zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Een ander doel is om de professionele hulp doelmatiger en efficiënter in te zetten.

Almelo e.o.