Volledig scherm
Maurits Lammertink © EPA

Profs strijden om titel sportman van Tubbergen

TUBBERGEN - De genomineerden in de vijf categorieën voor het komende Sportgala van de gemeente Tubbergen zijn bekend.  Bij de verkiezing sportman van het jaar zijn de meest opvallende namen die van profvoetballer Niels Leemhuis die debuteerde bij Heracles Almelo en profrenner Maurits Lammertink die een rit in de Ronde van België won.

Het gala wordt op 30 mei vanaf 20.00 uur gehouden op het paardensportcomplex van de broers Wim, Ben en Gerco Schröder, de BWG Stables aan de Reutummerweg 43a in Tubbergen. Daarmee wordt een opvallend onderdeel toegevoegd aan het internationale concours hippique Jumping Schröder Tubbergen, dat wordt gehouden vanaf donderdag 24 mei. Het internationale deel is van 31 mei tot en met 3 juni met in totaal 150.000 euro aan prijzengeld. De winnaar van de Grote Prijs incasseert 60.000 euro.

Sportprijzen

Volledig scherm
Niels Leemhuis. © ANP Pro Shots

De genomineerden bij de mannen zijn naast Lammertink en  Leemhuis, menner Ton Engbers en springruiter Bas van der Aa.
Vrouwen: handbal keepster Elsie Wissink, volleybalster Nicole Oude Luttikhuis en amazone Anne-Lotte Tijhuis. 
Sporttalent: autocoureur Bent Viscaal, volleybalster Jette Kuipers, beach volleybalster Wies Bekhuis en basketbalster Birte Steggink.
Jeugdsportploeg: Jolly Jumpers VU18 (basketbal), De Tukkers MO15 (voetbal), LEDnovate Esch Stars MA1 (volleybal) en Tornado Geesteren MA1 (volleybal).
Sportploeg: Bekkelweide mannen (tennis), Jolly Jumpers vrouwen (basketbal), handbalvereniging Langeveen vrouwen, De Tukkers MO19 (voetbal) en KV Mander (klootschieten).

Huldeblijk

Ook worden op deze avond alle kampioenen in de gemeente Tubbergen uit 2017 gehuldigd.

Volledig scherm
Springruiter Bas van der Aa. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Menner Tom Engbers uit Vasse. © Emiel Muijderman

Almelo e.o.