Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Raad Tubbergen peilt tussenstand maatschappelijk akkoord in Harbrinkhoek-Mariaparochie

HARBRINKHOEK - Bewoners van Harbrinkhoek-Mariaparochie gaan maandagavond 9 december vanaf 19.30 uur in gesprek met leden van de gemeenteraad van Tubbergen. Daarbij komen de plannen aan bod die door twee werkgroepen van Mijn Dorp 2030 zijn ingebracht, die van duurzaamheid en wonen. 

Het gaat dan ook over mogelijkheden voor jong en oud om te wonen in de kern en behoud van de leefbaarheid. En het gaat over duurzame energie: Harbrinkhoek-Mariaparochie kan één van de eerste wijken worden waarvoor een plan wordt opgesteld om bijvoorbeeld van het gas te gaan.

Zwart op wit

De gemeenteraad wil met bewoners om tafel over de uitvoering van de zogeheten kernagenda waarover gemeenten bewoners een akkoord hebben bereikt. Die zaken staan zwart op wit in het Maatschappelijk Akkoord dat na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 met bewoners van alle kernen in opgesteld. Vragen die maandagavond aan bod komen zijn: wat gaat goed, wat kan beter, wat komt er de komende jaren af op de gemeenschap en is het nodig om zaken bij te stellen?

Dorpsraad

De avond is voorbereid door de leden van de Dorpsraad Harbrinkhoek-Mariaparochie/Mijn Mariaparochie-Harbrinkhoek 2030 en de gemeente Tubbergen. De bijeenkomst wordt gehouden op basisschool St. Alphonus aan de Almeloseweg 209 in Mariaparochie.

Almelo e.o.