CDA-raadslid Jasper Oude Vrielink op de bres voor spoorverbinding tussen Almelo en Groningen.
Volledig scherm
CDA-raadslid Jasper Oude Vrielink op de bres voor spoorverbinding tussen Almelo en Groningen. © Robin Hilberink

Raadslid Tubbergen op bres voor komst spoorlijn Almelo-Groningen

TUBBERGEN - CDA Tubbergen-raadslid en student Jasper Oude Vrielink wil graag dat de gemeente Tubbergen zich uitspreekt voor een directe spoorverbinding tussen Almelo en Groningen. Dat kan ook door een petitie te tekenen waarin voor deze verbinding wordt gepleit. Het tracé dat nog moet worden aangelegd ligt tussen Emmen en Musselkanaal.

Oude Vrielink heeft de kwestie onder de aandacht gebracht van het gemeentebestuur: „Er zijn veel leeftijdsgenoten in de gemeente die studeren in Groningen of dat gaan doen. Zij hebben daarom belang bij deze verbinding. De reistijd kan daar zo aanzienlijk worden verkort. Daarnaast is een goede verbinding met het noorden ook in het belang van Tubbergenaren die daar werken of een bezoek willen brengen.”

Haalbaarheid

Wethouder Erik Volmerink  zegt dat Tubbergen hier binnen de Regio Twente een rol in speelt en de geluiden uit de gemeente inbrengt. Daarnaast geeft hij aan dat de komende maanden meer duidelijk wordt over de haalbaarheid en de kosten van de spoorverbinding.

Petitie

Reizigersorganisatie ALMA spant zich eveneens in voor de ‘Nedersaksenlijn’, onder meer met het organiseren van een petitie. Deze is te vinden op www.petities.nl met de naam Spoorverbinding van Almelo naar Groningen en is bijna 4.000 keer ondertekend.

Almelo e.o.