Joep Rikhof (8) heeft net op de rode knop gedrukt, waarna het voorlopige eindbedrag verschijnt van alle acties in Reutum om geld in te zamelen voor onderzoek naar een gentherapie om erfelijke oogziekten te genezen.
Volledig scherm
Joep Rikhof (8) heeft net op de rode knop gedrukt, waarna het voorlopige eindbedrag verschijnt van alle acties in Reutum om geld in te zamelen voor onderzoek naar een gentherapie om erfelijke oogziekten te genezen. © Robin Hilberink

Reutum haalt onwaarschijnlijk bedrag op voor onderzoek naar oogziekte Joep (8)

Héél Reutum leeft mee met Joep (8) Rikhof die aan een erfelijke oogaandoening lijdt. En heel Reutum kwam in actie toen zijn familie besloot om geld in te zamelen voor onderzoek naar die ziekten. De apotheose was deze vrijdagavond bij horecebedrijf Bays. Joep mocht op een knop drukken, waarna het onwaarschijnlijke bedrag van 112.883 euro op een groot beeldscherm verscheen.

  1. Stokoude asbestleiding moet eruit bij deze 100 huizen: ‘Water zorgt hier al voor zoveel ellende’
    PREMIUM

    Stokoude asbestlei­ding moet eruit bij deze 100 huizen: ‘Water zorgt hier al voor zoveel ellende’

    Bewoners in Geerdijk lijkt niet veel bespaard te blijven. Na de vele beschadigingen aan huizen langs het Kanaal Almelo - De Haandrik moet in het dorp nu de riolering eruit die op zo’n honderd woningen is aangesloten. Het waterbedrijf Vitens is bang voor ‘grote complicerende factoren’. Maar de gemeente Twenterand wil dat het werk wordt aangepakt. „We willen het graag veilig houden”, zegt wethouder Arjan Hof.
    Geerdijk