Volledig scherm
Buitenfeestje bij Bays. © Disco Bays

Reutum viert 50-jarig jubileum Zomerfeesten

REUTUM - De zomerfeesten in Reutum staan komend weekend weer op de agenda. Dit jaar viert de organisatie het 50-jarig jubileum met als hoogtepunt het buitenfeestje van zaterdagavond. 

Zo'n 600 kaarten zijn er inmiddels verkocht voor het ‘Bays Buitenfeest’, dat elk jaar wordt georganiseerd op de parkeerplaats tegenover Disco Bays  tijdens de Zomerfeesten. Tony Junior, Sefa en de Super Zeroes vermaken die avond het publiek. „Er zijn nog voldoende kaarten te koop, ik denk dat we in totaal plek hebben voor tweeduizend mensen”, verklaart Martin Kamphuis, bestuurslid van de Zomerfeesten. 

Bedrijvenuurtje 

De feesten beginnen vrijdagavond met het bedrijvenuurtje op het feestplein. Tegelijkertijd is er een happy hour op de kermis, waarbij kaartjes voor alle attracties voor één euro gekocht kunnen worden. Na het bedrijvenuurtje is er een feestavond, waar Pianohouse en DJ Madhouse optreden. 

Ook voor sportieve activiteiten is ruimte. Zaterdagmiddag is er een kindermiddag en is er een klootschietronde. Zondagmiddag staat het volleybaltoernooi op het programma. 

TopSpin

Omdat het de vijftigste editie van het feest is, heeft de organisatie een extra kermisattractie ‘de TopSpin’ geregeld. „Dat is een grote bank die ook over de kop kan”, legt Kamphuis uit.

Ook zou het dorp aan het begin van deze week al worden versierd, maar dat is uitgesteld vanwege het overlijden van oud-voorzitter Johnny Huiskes (65). „We vonden het wel zo netjes om daar even mee te wachten tot na de crematie. Hij heeft veel voor de volksfeesten betekend. Vandaar dat we de bogen en vlaggen vanavond plaatsen. De vlaggen hebben we altijd, de bogen zijn speciaal voor het jubileum.”

Almelo e.o.