Volledig scherm
Rick Tibbe © Clemens Brughuis

Rick (17) uit Geesteren maakt dj-droom waar in Amerika

GEESTEREN - Het is de droom van elke dj: carrière maken in Amerika. Voor de 17-jarige Rick Tibbe gaat deze droom deze maand in vervulling. De Geesterenaar vertrekt 15 augustus naar Chicago om aan de slag te gaan met een Amerikaanse producent.

Op 9-jarige leeftijd begon Rick met het spelen van trompet. “Ik heb mijn hele leven al iets met muziek gehad”, zegt de jonge dj. Begin dit jaar schafte hij voor zichzelf een keyboard aan. “Door de vele trompetlessen had ik bijna geen vrije tijd meer over. Ik heb eigen apparatuur gekocht en via Youtube-filmpjes leerde ik muziek maken. Nu kan ik alles vanuit huis doen.”

Investering

Zijn nummers plaatste Rick in een besloten Facebook-groep. Via deze groep kwam hij in contact met John, een ervaren producent uit Amerika. “Hij was enthousiast en is onlangs zijn eigen platenmaatschappij begonnen. Op afstand hebben we al samen muziek gemaakt.” John pakte het vliegtuig naar Nederland en sprak met Rick af in Almelo. “Mijn ouders vonden hem aardig en hij heeft flink wat geld in mij geïnvesteerd. Ze hebben er net als ik een goed gevoel bij.”

(Tekst gaat verder onder foto)

Volledig scherm
Rick Tibbe © Clemens Brughuis

House of Blues

Op 15 augustus vliegt de Geesterenaar naar Amerika. Hier duikt hij met John de studio in en wil hij naamsbekendheid krijgen door in clubs te draaien. “Op 19 augustus sta ik in House of Blues, een bekende club in Chicago. Daar komen echt grote artiesten.” Hoeveel man er naar zijn optreden komt kijken weet Rick nog niet. “Maar ik reken wel op een paar honderd mensen.”

Tussenjaar

Eind augustus komt Rick weer terug naar Nederland. Dan moet hij zijn leven in Geesteren weer oppakken. “Ik moet nog een jaar naar school, maar eigenlijk wil ik een tussenjaar nemen zodat ik mij alleen maar met muziek hoef bezig te houden.” En waar we Rick over een paar jaar zien? “Dan reis ik hopelijk de wereld over en sta ik op grote festivals.”

Quote

Dan reis ik hopelijk de wereld over en sta ik op grote festivals

Rick Tibbe

Almelo e.o.