Volledig scherm

Ruim 100 bezoekers open huis NAM in Manderveen

MANDERVEEN - Ruim 100 geïnteresseerden kwamen dinsdagmiddag af op de open dag op het terrein waar de NAM sinds 2011 afvalwater van oliewinning injecteert. Die activiteiten brachten veel discussie teweeg. Om openheid van zaken te geven, hield het bedrijf een open dag.

Met name de vermeende lekkage bij put 7 en vragen over de oplosbaarheid van zout en de eventuele gevolgen daarvan blijkt veel mensen bezig te houden. CDA-raadslid Huub Stevelink is ook aanwezig. "Wat mij bezighoudt is de Natuurbeschermingsvergunning. Wanneer ik als agrarisch ondernemer informeer of ik deze vergunning nodig heb, krijg ik binnen vijf minuten antwoord. In november is die vraag over NAM gesteld en in juni werd pas duidelijk dat het niet nodig is. Dat wekt wantrouwen bij mensen. Tevens zijn de langetermijngevolgen nog onduidelijk. 100 procent zekerheid krijg je nooit."

Dat is ook een van de redenen van actievoering van Stop Afvalwater Twente. Woordvoerder Freddy Mensink: "Niet uit te sluiten risico's kunnen grote toekomstige ellende betekenen voor Twente. Daarom blijven wij doorgaan, ludiek maar langzaamaan feller."

Bezoeker Johan Wigger uit Tubbergen heeft er vertrouwen in. "Als natuurgids in het Dal van de Mosbeek heb ik er weleens moeite mee gehad dat ik vertel over de natuur terwijl een eind verderop dit gebeurt. Nu ik zelf zie hoe het werkt, kan ik me niet voorstellen dat de overheid ons misleidt."

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Belangstellenden laten zich informeren door de NAM bij de informatiecontainer. © Annina Romita
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.