Rockband Jetlack treedt eind november op tijdens de eerste editie van het Geesterens Headbangersball.
Volledig scherm
Rockband Jetlack treedt eind november op tijdens de eerste editie van het Geesterens Headbangersball. © René Hartkamp

Ruim baan voor hardrock op eerste editie Geesterens Headbangersball

GEESTEREN - Een aantal liefhebbers van snoeihard rockmuziek is druk bezig met het organiseren van een hardrockfestival in Geesteren. Onder de naam Geesterens Headbangersball (GHB) wordt het muziekfestijn gehouden op zaterdag 30 november bij zaal Kottink aan de Dorpsstraat 36 in Geesteren.

Het programma staat ondertussen al in de steigers. De bands die optreden zijn het Britse AC/DC UK, de beste AC/DC coverband uit Groot-Brittannië; de Guns & Roses coverband Guns of the East én de rockcoverband Jetlack. Aardig detail: drummer Nick Kerkhof van Jetlack is tevens de zanger van Guns of the East. AC/DC UK is de hoofdact.

Concerten

Initiatiefnemer Leon Timmerhuis uit Geesteren. Hij vindt het jammer dat in de gemeente Tubbergen zelden tot nooit concerten worden gehouden, laat staan met metal- en hardrockbands. En dat terwijl in diezelfde regio veel  liefhebbers van het harde muziekgenre zijn. Daarom heeft Timmerhuis contact gezocht met Kottink om samen een kleinschalig hardrockfestival uit de grond te stampen. 

Kaartjes

Een toegangskaartje kost 15 euro. Die kaarten zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar bij zaal Kottink en bij platenzaak Vinylparadijs aan de Langeveenseweg 21 in Geesteren. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement. 

Almelo e.o.