Volledig scherm
Samen aan het ontbijt en daarna op de foto © Birthe Smelt

Samen ontbijten in de raadszaal van Tubbergen

TUBBERGEN - Een goed ontbijt is de beste start van de dag, zeker voor schoolkinderen. Ruim 20 kinderen van de Mariaschool uit Reutum aten vrijdagochtend samen met burgemeester Mervyn Stegers en wethouder Roy de Witte in de raadszaal van Tubbergen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Veel kinderen slaan ’s ochtends hun ontbijt over, blijkt uit onderzoek. Of ze ontbijten niet gezond. “Daarom is het zo goed dat hier in de week van Het Nationaal Schoolontbijt aandacht aan wordt besteed”, vindt burgemeester Stegers. “Met dit Burgemeestersontbijt hebben we de kinderen laten ervaren dat gezond ontbijten lekker en leuk is en ik hoop dat zij dit thuis zullen voortzetten.” Stegers onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

Tafel
Aan de ontbijttafel maakten de kinderen, de burgemeester en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en kregen de kinderen de kans hun vragen te stellen aan de burgemeester. Zo kwamen zij te weten dat de burgemeester elke week hockeyt. Andersom leerde Stegers veel over de kinderen. “We kunnen met plezier terugkijken op de geslaagde ochtend”, zegt wethouder De Witte. “Het was ontzettend leuk om de kinderen in deze setting te ontmoeten.”

Jantje Beton
De burgemeester bedankte de kinderen voor het meegebrachte ontbijt met een donatie aan het goede doel Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep drie namen de cheque met een bedrag van € 100,- in ontvangst.

Almelo e.o.