Volledig scherm
Arjan Kroezen legt aan en wordt de teamkoning bij het vogelschieten, het hoogtepunt van de volks- en schuttersfeesten in Tubbergen. Jos Groothuis kroonde zich tot schutterskoning. © Robin Hilberink

Schutterskoning Jos uit Tubbergen tot tranen geroerd

TUBBERGEN - Op de laatste dag van de drukbezochte Volks- en Schuttersfeesten in Tubbergen schoot Jos Groothuis zich gisteren tijdens het vogelschieten tot de nieuwe schutterskoning. Teamkoning werd Arjan Kroezen van Pluimveebedrijf Kroezen.

Tot tranen toe geroerd nam de kersverse hoogheid uit Tubbergen de felicitaties in ontvangst. Even tevoren leek het koningschap Groothuis echter aan zijn neus voorbij te gaan. Na het lossen van wat later bleek het winnende schot wiebelde de vogel aan het bord om vervolgens als in slow motion alsnog ter aarde te storten.

Gejuich

Dit maakte Groothuis, geflankeerd door zijn koningin Nicole, tot de nieuwe schutterskoning. „En dat na 34 jaar. Het is je van harte gegund Jos”, riep speaker Paul Scholten door de microfoon op het Raadhuisplein. Een oorverdovend gejuich klonk op. De nieuwe hoogheid is namelijk al 34 jaar lid van het Schuttersgilde. Ieder jaar neemt hij trouw deel aan het vogelschieten maar is nog nooit tot koning gekroond. 

Warm

Waar de Tubbergenaar normaliter niet om een woordje verlegen zit, was hij door het onverwachte gebeuren lichtelijk murw geslagen. „Poe, daar krijg je het warm van”, was zijn eerste reactie. Henk Wever en Jos Scholten vormen samen met hun vrouwen zijn hofhouding. Na de officiële huldiging werden de Volks- en Schuttersfeesten in optimale feeststemming afgesloten.

Vogelborden

Vanwege de toenemende deelname was de schuttersarena dit jaar voorzien van drie vogelborden in plaats van twee. Wethouder Erik Volmerink, die spontaan een kijkje kwam nemen bij het vogelschieten, accepteerde de uitnodiging om het startschot te lossen.

Volledig scherm
Opperste concentratie bij Frank Egberink tijdens het vogelschieten, hoogtepunt van jaarlijkse Volks- en schuttersfeesten in Tubbergen. © Robin Hilberink

Almelo e.o.