Volledig scherm
De buurtsportcoaches werken nu drie jaar in de gemeente Tubbergen. Vlnr: Sophie Derkman , Johan Rijke en Lobke Waaijer. © Frans Nikkels

Scoren met buurtsportcoach in Tubbergen

TUBBERGEN - Bewegen op school is al succesvol en binnenkort beginnen de coaches met sporten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Drie jaar geleden zijn we begonnen met het fenomeen buurtsportcoaches en het is inmiddels een doorslaand succes", vertelt directeur Harry Oosterhof van de Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT), die 60 procent van de inzet van de coaches financiert.

"Bij aanvang kreeg elke gemeente een formatie toegewezen naar rato van het aantal inwoners. De buurtsportcoaches handelen binnen de gemeente Tubbergen vanuit de Buitenschoolse Opvang van kinderopvang SKIK, kinderfysio Geesteren en de SSRT. Ieder heeft z'n eigen coaches, met als doel het ontplooien van activiteiten ter bevordering van sport en bewegen. Elke partij geeft hier een andere invulling aan."

Scholen

De SSRT richt zich naast participatie en sport, vooral op de tien TOF scholen in de gemeente Tubbergen. "Voor de scholen zijn we gestart met het zogeheten Move@School programma", zegt buurtsportcoach Johan Rijke. "Hiervoor vormen 'gym, swim, event en tournament' de vier onderdelen. Het plan bieden we aan de scholen aan en laten leerkrachten zien hoe zij het kunnen oppakken. De scholen maken hier budget voor vrij."

Almelo e.o.