Volledig scherm
Bij de heropening van de bieb, in 2010. © Emiel Muijderman

Sluiting bibliotheek Geesteren lijkt van de baan

GEESTEREN - Er is weer hoop voor de bibliotheek in Geesteren, met dank aan bewoners uit het dorp. Een groep van acht betrokkenen gaat werken aan een plan om van de bibliotheek een plek te maken met een ‘brede maatschappelijke betekenis’.

Deze werkgroep krijgt van de gemeente een half jaar de tijd en in die tijd blijft de bibliotheek geopend. De sluiting per 1 januari 2017 is daarmee van de baan.

Onlangs riep Herman Huis in ’t Veld, voorzitter van Dorpsbelangen Geesteren, dorpsgenoten die vinden dat de bibliotheek moet blijven bestaan op om ‘de schouders eronder te zetten’. Afgelopen woensdag leverde een bijeenkomst het gewenste resultaat op. Marcel Krikhaar, Jan Kock, Gerda Kok, Lidwien Olimulder en Ria Paus wierpen zich op om samen met Huis in ’t Veld en twee docenten van de basisschool een toekomstplan voor de bibliotheek te schrijven.

Tot 1 januari 2017 valt de bibliotheek in Geesteren nog onder de Stichting Bibliotheken Tubbergen. Daarna gaat ze op eigen benen verder. Mogelijk wordt er een stichting opgericht. Daar gaat de werkgroep zich, net als over de scenario’s voor een doorstart, over buigen.

Almelo e.o.