Volledig scherm
PREMIUM
Shantykoor de Schuytenvaerders uit Tubbergen houdt zondag 16 juni een Shantyfestival op het Raadhuisplein in Tubbergen. © Emiel Muijderman

Smartlappen en zeemansliederen schallen door Tubbergen

TUBBERGEN - Ruim 450 zangers en zangeressen van tien koren smeren zondag 16 juni hun kelen op het Raadhuisplein. Want voor het tweede jaar wordt daar op drie podia het Shantyfestival gehouden.

Van Ierse Folk en zeemansliederen tot smartlappen en piratennummers. De tien deelnemende koren bieden volgens Koos Prins, voorzitter bij het organiserende Shantykoor de Schuytenvaerders, een gevarieerd repertoire. „De Sjompiesingers uit Gramsbergen zijn een piratenkoor, bij de Schellevissen uit Almelo zingen uitsluitend vrouwen en de Ketelbinken uit Kampen brengt het zwaardere werk”, licht hij toe. „De afwisseling vindt het publiek prachtig, bleek vorig jaar. Die eerste editie overtrof al onze verwachtingen. Het hele Raadhuisplein stond mudjevol. Een tweede festival kon dan ook niet uitblijven. En voor de komende drie jaar staat het evenement ook al vast.”

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.