Volledig scherm

Smartphone actief tijdens Heuvelen Classic Vasse

VASSE - Behalve appeltaart en bockbier is een route-analyse op de app na afloop steeds meer traditie na een fietstocht. Ook na de Vasser Heuvelen Classic kwamen veelvuldig de telefoons tevoorschijn. Ruim 700 mountainbikers doorkruisten de regio rond Vasse tijdens de mountainbiketocht die Wieler Tour Club Geesteren (WTCG) zondag had uitgezet. Onder perfecte weersomstandigheden konden de deelnemers kiezen uit afstanden van 25, 35, 45, 55 en 65 kilometer.

"Fietsers krijgen de gelegenheid om na de tocht hun fiets af te spuiten. Vandaag waren er slechts tien deelnemers die dat deden", vertelt Mark Mensen, lid bij WTCG en tevens clubvrijwilliger en deelnemer. "De Vasser Heuvelen Classic staat na zo'n 15 jaar goed aangeschreven onder fietsers. Jaarlijks zijn er clubs zowel uit de regio als van daarbuiten die een weekendje weg met de groep organiseren en dit bewust in het weekeinde van deze tour plannen."

Rotbult
Ieder jaar wordt de route aangepast, waarbij, zoals de naam al aangeeft, hellingen en afdalingen niet worden geschuwd. "Wij fietsen hier altijd mee met een groep van vijftien man", vertelt André Kamp uit Delden. "De singletracks, de diversiteit en de omgeving maken het een bijzondere fietstocht. En dit jaar hadden we perfect weer. Twintig jaar geleden vonden we het prachtig om door de drek te fietsen, nu hebben we het liever iets droger onderweg. De bulten worden wel lastiger", vertelt hij. "Als ik, zoals vandaag, nabij de toren die berg zie, denk ik: 'Daar heb je die rotbult ook weer'. Na de 45 kilometerroute kijken we dan ook steevast uit naar een lekker bockbiertje."

Volledig scherm
Zoals de naam al doet vermoeden, kent de Vasser Heuvelen Classic enkele pittige klimmetjes. © Robin Hilberink
Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.