Volledig scherm
Meesterglasblazer Ondrej Novotny van galerie Kristal-Glas in Leerdam maakt speciale kunstwerken voor Glasrijk Tubbergen in een oplage van 100 stuks, een collector's item. © Patrick de Keijzer

Speciale kunst voor Glasrijk Tubbergen

TUBBERGEN - Galerie Kristal-Glas uit Leerdam gaat in een oplage van 100 stuks glaskunstwerken maken en verkopen aan bezoekers van Glasrijk Tubbergen. Als de actie slaagt, gaat de galerie elk jaar kunstwerken maken speciaal voor Glasrijk Tubbergen. Dat gebeurt tot aan het jubileum in 2021 wanneer Glasrijk Tubbergen het 25-jarig jubileum viert.

De bedoeling is dat het genummerde werk een collector's item wordt. Voorzitter Jan Hummels van Glasrijk Tubbergen is blij met het initiatief. "Mensen kunnen de glaskunst verzamelen", zegt Hummels. "Wij lopen er financieel geen enkel risico mee. Wij bieden slechts een podium."

Apart
Vorig jaar mochten bedrijven voor de eerste keer een eigen expositie inrichting op Glasrijk Tubbergen. Op het plein bij De Eeshof is in 2015 tijdens Glasrijk Tubbergen een apart gedeelte ingericht waar drie galeries en twee kunstenaars zelf een gedeelte mochten inrichten.

Leerdam
"In Leerdam doen ze dit al langer", zegt Hummels. "Dit jaar komen er vijf galeries en drie kunstenaars op het Eeshofplein." Een curator richt de expositie van Glasrijk Tubbergen in en kiest de kunstenaars en de objecten.

De kleuren in de kern van het object van Kristal-Glas dat speciaal voor deze expositie van 28 september tot en met 2 oktober wordt gemaakt, symboliseren de verschillende stijlen van glaskunst uit streken en landen.

Volledig scherm
Dit is het kunstwerk dat bezoekers kunnen kopen bij galerie Kristal-Glas uit Leerdam.

Almelo e.o.