Spekscheeters regeren in Vasse, maar Wilmien steelt de show

videoTUBBERGEN - De prins van De Spekscheeters uit Vasse mag de sleutel van de gemeente Tubbergen in handen hebben, de show bij de sleuteloverdracht werd gestolen door Wilmien Haverkamp, de echte burgemeester van Tubbergen. „Knallen met die ballen.”

„Geen koekje bij de koffie maar een fatsoenlijke ‘speklap’.” Het is de eerste belofte die prins Ronny Booijink namens De Spekscheeters deze zaterdag doet in de bomvolle hal van het tot Spekscheetershoes omgedoopte gemeentehuis in Tubbergen. „En er zijn nog meer verbeterpunten. Zo eindigde wethouder Roy de Witte als tweede in de verkiezing voor beste bestuurder van een kleine gemeente. Maar wij willen alleen maar winnaars. Nu wij hier de regie hebben, zetten we de wethouders aan het werk.”

  1. Gevlogen: papegaai Kaya kiest tijdens paaslunch het luchtruim op camping in Tubbergen

    Gevlogen: papegaai Kaya kiest tijdens paaslunch het luchtruim op camping in Tubbergen

    TUBBERGEN - Het had een heerlijk Pasen moeten zijn voor Bianca Knol-Ekkel en haar gezin. De temperatuur en de fraaie omgeving van recreatiepark ’n Kaps in Tubbergen zaten allemaal mee. Voor het Nieuwleusense gezin draaide het weekend echter uit op een drama. Tot haar afgrijzen zag Knol-Ekkel de geliefde huispapegaai Kaya (11) op eerste paasdag het luchtruim kiezen. De vogel keerde sindsdien niet terug.

Almelo e.o.