Volledig scherm
Leden van TVC’28 hielpen onder meer mee met de aanleg van het nieuwe voetpad en de verplaatsing van de fietsenstalling. © Free Images

Sportlaan in Tubbergen stuk veiliger door inzet voetbalclub TVC’28 en zorgorganisaties

TUBBERGEN - De Sportlaan in Tubbergen is de afgelopen weken een stuk veiliger gemaakt. Die ontwikkeling is mede te danken aan de inzet van voetbalclub TVC’28, Tubbergen Bruist, de zorgpartijen TMZ, Aveleijn en Zorggroep Sint Maarten en de gemeente Tubbergen. 

De ingreep was hard nodig, want het gebruik van de weg is dit jaar flink veranderd. Dat heeft vooral te maken met de nieuwbouw bij de aangrenzende zorgcentra en de komst van de nieuwe sporthal. 

Voetballers

De betrokken organisaties hebben zich op verschillende manieren ingezet. Zo hielpen leden van de voetbalvereniging met de aanleg van het wandelpad langs de Sportlaan. „We hebben gekozen voor rode klinkers”, zegt TVC’er Rudy Bekhuis. „Nu is de scheiding tussen weg en fietspad voor automobilisten goed zichtbaar.” Er is niet enkel een nieuw voetpad aangelegd.  „We hebben ook onze fietsenstalling verplaatst naar de groenstrook bij ons hoofdveld. Waardoor onze sporters veiliger onze voetbalclub kunnen bereiken.” Bijkomend effect is dat de rijbaan daardoor wat breder is geworden. 

Financieel voordeel

Aan de operatie zit ook een financieel voordeel. Door inzet van de voetballers is de aanleg een stuk goedkoper uitgevallen. De zorgpartijen hebben eveneens financieel bijgedragen aan het project. 

Almelo e.o.