Volledig scherm
“Het was een fantastische seizoen met acht kampioenen en geen degradatie."

Stevo Geesteren jeugdafdeling huldigt sportmensen

GEESTEREN - Traditioneel worden op de jaarvergadering van de STEVO-jeugdafdeling de uitverkoren sportlui en teams van het voorbijgaande seizoen bekend gemaakt. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag in zaal Steggink, waar de gehele jeugdafdeling bij elkaar was om de huldigingen mee te maken en aan te horen wat het seizoen de STEVO-jeugd allemaal gebracht had.

Sportvrouw werd Marre Kosters van het meisjes D1 team, Tim Vollenbroek had de eer van sportman bij de pupillen, Bas Paus bij de junioren. STEVO E5 en STEVO B2 kregen de titel sportteam toebedeeld van jeugdvoorzitter Erik Kottink.

Overvolle zaal
De jeugdvoorzitter heette allen van harte welkom in de overvolle zaal en stond eerst even stil bij het feit dat STEVO A1 die middag een prima prestatie had geleverd door SVZW A1 uit Wierden te verslaan en daardoor plaatsing heeft afgedwongen voor de finalewedstrijd in de nacompetitie tegen NEO A1. Ook was er een moment van stilte voor de overleden jeugdleden Martijn Leus en Milo Ikink, alweer enkele jaren geleden, maar door STEVO elk jaar herdacht met een bloemlegging op de beide graven op het kerkhof. De van een operatie herstellende keeperstrainer Harry Steggink kreeg eerder in de week een attentie van het jeugdbestuur. Alle succes werd Harry gewenst voor een spoedig herstel.

'Fantastisch seizoen'
“Het was een fantastische seizoen met acht kampioenen en geen degradatie. Er namen 27 teams deel aan de competitie. Meer dan 100 mensen waren wekelijks hiermee bezig. Het doel van de TC is om de selecties naar een nog hoger niveau te tillen, wat met F1 en B1 al aardig is gelukt en misschien volgt STEVO A1 ook nog. Bij het recreatieve voetbal willen we vooral het spelplezier vergroten. De vrijwilligerscommissie bij STEVO is zeer actief en inventariseert wie zich nog meer voor de jeugd van STEVO wil inzetten. Kleine zorg is de aanwas van de jeugd bij de F-jes doordat er momenteel gewoonweg minder kinderen zijn. Verder moeten we door mindere subsidies op de centjes letten. Zuinig moeten we daarom ook zijn op de materialen die we ter beschikking hebben. Om kosten te besparen wordt de infogids niet meer verspreid onder de leden, maar is digitaal beschikbaar op de website van STEVO. Ik wil tenslotte een compliment maken aan alle jeugdleden voor het gedrag in het afgelopen seizoen. We hebben nauwelijks meldingen gehad van pesten en overige incidenten waren er ook niet”, zo zei Erik Kottink in zijn voorwoord.

Jaarverslag
Secretaris Mirjam Harmelink nam de microfoon van de jeugdvoorzitter hierna over en las zoals we dat van haar gewend waren een keurig jaarverslag voor. Ook Mirjam sprak van een goed seizoen met 27 teams. Acht junioren teams, een meisjes C1 team, 16 pupillen teams, een meisjes D1 team en een meisjes E1 team namen deel aan de competitie. De F-league speelde onderling een competitie. Kampioen werden C2, E1, E5 twee keer, F2, E3, F1 en B1. Het A1 elftal is nog in de race voor de hoofdklasse.

Scheidsrechters
Er is veel geïnvesteerd in scheidsrechters. Stein Droste en Bent Kuipers hebben de basisopleiding scheidsrechter met succes doorlopen. Verder waren vele leden vrijwillig als scheidsrechter actief. Activiteiten te over bij de jeugdafdeling in het voorbijgaande seizoen. Zo werd gememoreerd Sinterklaas voor de F-jes, Het midwinterzaal toernooi, een bezoek aan een wedstrijd van Heracles, het Fifa Tournement, de flessenactie, de seizoensafsluiting van de E- en F-jeugd, het Henk Droste F-toernooi, de kaderbrunch en een kerstattentie voor de kaderleden.

Belangrijke taak
De wisseling van de nieuwe wedstrijdsecretarissen Joop Klein Haarhuis en Joost Kock voor Leon Kroeze en Bart Lohuis was vlekkeloos verlopen. "De Technische Commissie bij de STEVO-jeugd heeft een belangrijke taak. Robert Paus, Robert Masselink en de overige leden hebben grote stappen gemaakt, maar er zijn genoeg werkzaamheden die tot nog meer verbeteringen kunnen leiden", zo liet Mirjam Harmelink weten. Ook vond ze dat het fijn werken is tussen het hoofdbestuur en het jeugdbestuur. Tenslotte kon ze nog mededelen dat 17 juni de kaderavond in het clubgebouw wordt gehouden.

Schakel
Penningmeester Nico Wermelink werd door Erik Kottink in het zonnetje gezet voor 25 jaar jeugdbestuur bij STEVO. Nico is een onmisbare schakel bij STEVO. Naast de bestuurswerkzaamheden is Nico ook actief bij de vrijwilligerscommissie.
Tonnie Lohuis werd naar voren geroepen en bedankt door de jeugdvoorzitter voor het PR-werk dat hij al vele jaren voor STEVO en haar jeugdafdeling verricht. Een mooi gebaar van het jeugdbestuur, dat zeer gewaardeerd wordt door Tonnie Lohuis. Afscheid op de bijeenkomst werd genomen van C1 trainer Thijs Masselink. Thijs gaat naar Ootmarsum om daar de A1 van KOSC van oefenstof te voorzien. Erik Kottink wenste hem daarbij alle succes toe.

Hoogtepunt
Hoogtepunt van de jaarvergadering is altijd de uitverkiezing van de sportlui in het afgelopen seizoen. Als sportvrouw werd Marre Kosters van het Meisjes D1-team gekozen. “Al vanaf de F-league is ze zeer gedreven en fanatiek. Nooit slaat ze een training over. Een terechte uitverkiezing”, aldus Erik Kottink. Sportman van de pupillen werd Tim Vollenboek. 25 Jaar nadat vader Edwin Vollenbroek sportman werd bij STEVO, was het nu de beurt aan zoon Tim van STEVO D1. “De juiste wedstrijdmentaliteit. Altijd op tijd naar bed een dag voor de wedstrijd. Tim kan een wedstrijd lezen en denkt mee met de trainer.”

Lovend
De jeugdvoorzitter van STEVO was lovend over deze sportman. Bij de junioren ook iemand die een STEVO man is in hart en nieren en wel Bas Paus. “Spontaan, altijd bereid te helpen bij de STEVO-jeugd als er wat moet gebeuren. Hij is een dragende speler in STEVO A1, aanvoerder van zijn elftal en heeft inmiddels ook al de opwachting gemaakt in STEVO 1”, aldus Erik Kottink. Sportteam bij de pupillen werd STEVO E5. “Misschien niet het meest technisch onderlegde team, maar wel een eenheid en geleid door gedreven leiders Joost Bekhuis en Ruben Kleijssen. Twee keer kampioen dit seizoen. Een superprestatie”, loofde Erik Kottink STEVO E5 terecht. Bij de junioren werd STEVO B2 het sportteam. “Altijd positief en de juiste instelling”. Een terechte uitverkiezing zo werd gesteld.

Met de huldiging van de sportlui en hun families kwam er een einde aan de jaarvergadering. De teamindeling, die normaliter op de bijeenkomst bekend wordt gemaakt is nu op de STEVO-site te raadplegen. Het betreft een voorlopige indeling. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Ouders die vragen hebben over de indeling kunnen contact opnemen met jeugdvoorzitter Erik Kottink.

Almelo e.o.