Volledig scherm
Johan Minkjan. © eric brinkhorst

Stevo-man Johan Minkjan uit Geesteren overleden

GEESTEREN - Johan Minkjan, jeugdtrainer van voetbalvereniging Stevo in Geesteren, is vorige week plotseling overleden. Minkjan was een echte Stevoman, maar ook elders in de Twentse sportwereld een bekende verschijning.

Lange tijd was Johan Minkjan, oprichter van het stratenmakersbedrijf Joh. Minkjan in Geesteren, in zijn vrije tijd actief bij de senioren van Stevo. Zo trad hij onder andere op als trainer van het derde elftal. De laatste jaren echter maakte hij zich vooral hard voor het meisjesvoetbal binnen de voetbalvereniging, onder meer als trainer/coach van het meisjeselftal onder de 13.  

Betrokkenheid

Stevo prijst op de eigen website de geweldig inzet en betrokkenheid die Johan Minkjan bij 'zijn meiden' aan de dag legde.

Ook elders in de Twentse sportwereld wordt de naam van Johan Minkjan gekend. Behalve voor voetbal had hij een grote passie voor de handbalsport. „Johan Minkjan was een markante persoonlijkheid, altijd nadrukkelijk aanwezig, maar ook iemand die zich met hart en ziel inzette voor het verenigingsleven in Geesteren”, aldus Stevo op de clubwebsite. 

Sponsoring

Die betrokkenheid strekte overigens verder dan het sportieve vlak. Door zijn zakelijke contacten en via zijn eigen bedrijf was Minkjan ook op het terrein van de sponsoring voor de Geesterse voetbalclub actief.

Ter nagedachtenis aan Johan Minkjan werd voorafgaand aan de wedstrijden van het afgelopen weekeinde van zowel senioren- als jeugdteams van Stevo een moment stilte in acht genomen.

Almelo e.o.