Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Stijn uit Albergen stemmenkanon van Forum voor Democratie

ALBERGEN - De kans is vrij groot dat student Stijn Hesselink (22) uit Albergen op basis van voorkeursstemmen een plek krijgt in de provinciale staten van Overijssel. Met 3.500 voorkeursstemmen was hij woensdag tijdens de verkiezingen voor de provincie een echt stemmenkanon voor de Forum voor Democratie. 

De entree in de politiek van Stijn Hesselink, student International Business and Languages aan de Saxion Hogeschool in Enschede, kan gerust als stormachtig worden omschreven. Hij besluit zich aan te melden bij Forum voor Democratie door een mail naar de partij te sturen, vervolgens krijgt hij een uitnodiging voor een speeddate van twintig minuten in Almelo en daarna bevindt hij zich op plek zeven van de kandidatenlijst van FvD voor de provinciale staten van Overijssel.

Verantwoording

Hesselink volgt vier dagen in de week een studie, terwijl hij elke vrijdag als expeditiemedewerker in dienst is bij Kroon Oil in Almelo. Die weekindeling gaat waarschijnlijk op de schop, want Hesselink heeft zoveel voorkeurstemmen in Overijssel gekregen dat hij binnenkort wordt beëdigd tot statenlid namens FvD. „Als ik een zetel krijg, maak ik mijn opwachting op het provinciehuis in Zwolle. Dan neem ik mijn verantwoordelijkheid”, zegt hij.

Populair

Volgens de jonge politicus zou het in Overijssel gaan om 3.500 stemmen. Daarvan behaalde hij er bijna 1.000 in de gemeente Tubbergen, van de in totaal 1581 stemmen die in deze gemeente naar FvD gingen. Ook in Almelo is hij populair, met 750 van de 2.500 stemmen voor Fvd. Ook in Borne, Dinkelland, Losser, Hengelo, Twenterand en Oldenzaal  blijkt Hesselink in trek. 

Jongeren

Hesselink vertelt over de reden om zich als kandidaat statenlid aan te melden: „Ik vind het belangrijk dat jongeren een stem krijgen in de provinciale staten. Dat is mijn voornaamste doel. En ik kan me ook wel vinden in de standpunten van FvD op gebied van klimaatdoelen en immigratie. Het kost ons allemaal erg veel geld, al die maatregelen uit het klimaatakkoord. En wat immigratie betreft: mensen die van goede wil zijn, daar is niks mis mee. Maar we mogen best wat strenger zijn over wie we binnenhalen.”

Almelo e.o.