Volledig scherm
Kelvin Bekhuis (links) en Maurice Verveer enthousiast over de boomcamp maar vergaten de vergunning. © Reinier van Willigen

Studio Sport betrekt buurt bij bootcamp aan Haarweg Tubbergen

TUBBERGEN - In hun enthousiasme waren ze vergeten een vergunning aan te vragen. Maar nu ligt de beschikking van het gemeentebestuur er voor de bootcamp in het bos bij het fitnesscentrum Studio Sport aan de Haarweg.

Maurice Verveer van Studio Sport laat er geen misverstand over bestaan. Hij wilde graag een hindernisbaan en Kelvin Bekhuis die vaak in zijn sportschool traint wilde een survivalvereniging oprichten. Het tweetal vond elkaar eind 2014, kreeg snel toestemming van de eigenaar van het nabijgelegen bos en begonnen met het plaatsen van klimnetten en touwladders voor de hindernisbaan. "Zonder na te denken over een vergunning", vertelt Verveer. Omwonenden van het bos trokken bij het gemeentebestuur aan de bel en die verbood het gebruik van de hindernissen.

Woensdag gaat Verveer de betrokkenen zijn excuses aanbieden. Hij heeft iedereen in de buurt uitgenodigd te komen op zijn informatieavond. De komende zes weken kunnen omwonenden bezwaren indienen bij het gemeentebestuur tegen het verlenen van de vergunning. In die tijd mogen de initiatiefnemers de bootcamp niet gebruiken. Maar Verveer hoopt dat het gemeentebestuur voor één keer ontheffing verleent.

Almelo e.o.