Volledig scherm
Een flink aantal Aldi-winkels in Nederland is al uitgebreid met een bakkerij. © Aldi

Supermarkt Aldi in centrum Tubbergen krijgt update

TUBBERGEN - Terwijl supermarktketen Aldi zich beraadt over de afgewezen plannen voor nieuwbouw aan de Almeloseweg, krijgt het huidige winkelpand in Tubbergen een update. De Aldi-vestiging aan de Waldeckstraat wordt uitgebreid met een nieuwe bakkerij, waarin voortaan verse broodjes te koop zijn. 

De indeling van de zaak gaat eveneens op de schop. Zo worden de gangen verbreed, om klanten beter op weg te helpen bij de boodschappen. Onder meer het verse groenten- en fruiteiland krijgt een make-over. 

Omdat Aldi de laatste jaren steeds meer inzet op duurzaam is er ook wat nieuwe apparatuur aangeschaft. De koelingen zijn bijvoorbeeld vernieuwd.

Winkel dicht

Nadeel van de verbouwing is dat de winkel vanaf komende dinsdagmiddag om 13.00 uur anderhalve week lang gesloten is. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met donderdag 5 september. Om de update van de zaak te vieren, is er vrijdag 6 september om 8.00 uur openingsfeestje gepland. Die dag staat er onder meer een foodtruck op het terrein en zijn er allerlei speciale acties voor bezoekers. 

Nieuwbouw

Over de nieuwbouwplannen van de Aldi op een stuk grond aan de Almeloseweg is minder te melden. Aldi hoopt daar in de nabije toekomst een groot en duurzaam nieuw pand uit de grond te stampen. Onlangs besloot de gemeente Tubbergen geen medewerking te verlenen en wees de vergunningsaanvraag van Aldi af. De gemeente wil het liefst geen winkels buiten het centrum. 

De supermarktketen is van plan om op een later moment, waarschijnlijk na de zomervakantie, met een uitgebreide reactie te komen. De kans bestaat dat Aldi juridische stappen neemt tegen Tubbergen. In Dedemsvaart speelt een vergelijkbare kwestie. De discounter krijgt daar ook geen toestemming om op een gewenste locatie te bouwen. 

Almelo e.o.