Het gezin Gerges uit Syrië is officieel genaturaliseerd. Vanaf links Hanna, Milad, Thomas, Kirlos, Zena en Christian, samen met burgemeester Wilmien Haverkamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Gerges uit Syrië is officieel genaturaliseerd. Vanaf links Hanna, Milad, Thomas, Kirlos, Zena en Christian, samen met burgemeester Wilmien Haverkamp. © Lars Smook

Syrisch gezin uit Mariaparochie is veilig‚ vrij én nu ook officieel Nederlands

TUBBERGEN - Leven in angst‚ omgeven door oorlog‚ geweld en dreiging. Dat was niet het veilige leven dat Milad Gerges en Zena Mikho uit Syrië wilden voor hun kinderen. Het gezin vluchtte en woont sinds 2015 in Mariaparochie. In het gemeentehuis in Tubbergen kregen zij deze week de Nederlandse nationaliteit.

  1. Grote namen aan de aftrap bij talententoernooi in Tubbergen, evenement na twee jaar terug op de kalender

    Grote namen aan de aftrap bij talenten­toer­nooi in Tubbergen, evenement na twee jaar terug op de kalender

    TUBBERGEN - Sportpark De Grote Moat in Tubbergen is op zondag 18 juni weer het toneel van het Internationaal U12 Voetbaltoernooi. Na twee jaar afwezigheid door corona staat dit jaar de dertiende editie van het evenement voor voetballertjes tot 12 jaar op het programma. En het zijn niet de minste clubs die hun deelname hebben toegezegd. In totaal bestaat het deelnemersveld uit 12 ploegen.