Volledig scherm
Oscar Damen van hotel-restaurant Tante Sien in Vasse: uitbreiden met pannenkoekenrestaurant. © Annina Romita

Tante Sien in Vasse: pannenkoeken eten in toekomstige ontbijtzaal

VASSE - Horecabedrijf Tante Sien aan de Denekamperweg in Vasse opent in de eerste week van mei een eigen pannenkoekenrestaurant. De nieuwe eetgelegenheid met plek voor negentig gasten wordt ingericht in de huidige vergaderzaal in het pand.

„Een pannenkoekenrestaurant past perfect in de ambiance en sfeer van deze zaal”, vindt eigenaar Oscar Damen van Tante Sien. „Bovendien is er veel vraag naar.” 

Historisch

Ook historisch gezien is de keuze voor een pannenkoekenrestaurant een logische. Tante Sien Wermelink begon eind negentiende eeuw met het schenken van jenever en het bakken van pannenkoeken voor de kerkgangers die na de dienst op bezoek kwamen, nog voor de familie Wermelink in 1881 een horecavergunning verkreeg.

Ontbijt

De zaal in het pand, met onder meer een open haard uit de achttiende eeuw als blikvanger, wordt deels verbouwd. De ruimte doet in de toekomst ook dienst als ontbijtzaal voor de hotelgasten uit de nieuwe vleugel met 44 kamers. Over de bouw van die vleugel gaat de gemeenteraad komende maandag toestemming geven, wanneer zij instemmen met een bestemmingsplanwijziging.

Terras

Oscar en Monique Damen voegen nog toe dat zij ook de bistro open houden, lunches serveren. En dat vrijdag 22 maart het terras met 140 plekken weer open gaat.

Almelo e.o.