Volledig scherm
PREMIUM
Frans Draaijer (links) werpt een jeu-de-boulesbal op de nieuwe banen bij tennisclub de Acehof in Tubbergen, met naast hem jeu-de-boulespionier in Tubbergen Jan Fortkamp (midden) en bestuurslid Jos Ypma. © Robin Hilberink

Tennisvereniging Acehof in Tubbergen redt vergeten jeu-de-boulesbaan

TUBBERGEN - Bij opstellen plannen voor nieuwe sporthal in Tubbergen werd over het hoofd gezien, dat op die locatie een jeu-de-boulesbaan lag. Tennisclub de Acehof bood uitkomst.

Quote

Bij de jeu-de-boulesbaan van Jan Fortkamp klonk altijd Franse accordeon­mu­ziek voor de sfeer

Frans Draaijer

De leden van de tennisclub besloten de jeu-de-boulers onderdak te bieden. De samenwerking resulteerde in de aanleg van vier jeu-de-boulesbanen op het tennispark aan de Sportlaan. Met de banen die komende zaterdag officieel worden geopend, heeft de sport in het dorp aan populariteit gewonnen. Zo spelen elke maandag 31 ouderen een onderlinge competitie.

Enkele spelers, onder wie Frans Draaijer, halen tijdens die wedstrijden op de maandag graag herinneringen op aan vervlogen tijden, aan de tijd dat in Tubbergen de eerste jeu-de-boulesbaan werd aangelegd. Dat gebeurde op initiatief van toenmalig horecaondernemer Jan Fortkamp van het gelijknamige hotel aan de Uelserweg. „Jan is nog altijd van de partij, hij won recent nog een toernooi”, vertelt Draaijer. „Hij besloot in de jaren 80 een baan aan te leggen in de tuin achter het hotel. Als daar werd gespeeld, weerklonk uit een radio Franse accordeonmuziek om de sfeer te verhogen.”

Almelo e.o.