Volledig scherm
Ambtenaren gaan flexibel werken waardoor ruimtes leeg komen in het gemeentehuis. Tubbergen Bruist zoekt er een goede invulling voor, zoals een bioscoop of een café. © Carlo ter Ellen

'Toekomst gemeentehuis Tubbergen leeft, maar niet voldoende'

TUBBERGEN - Meer dan 1.400 mensen hebben de afgelopen dagen de nieuwe site www.gemeentehuistehuur.nl bekeken. Mensen kunnen er hun ideeën kwijt en ze kunnen stemmen op plannen voor een deel van het gemeentehuis in Tubbergen. Het aantal reacties is vooralsnog op de vingers van een hand te tellen. Volgens voorzitter Horst In 't Veld van Tubbergen Bruist leeft het onderwerp wel in Tubbergen, maar nog net niet voldoende.

Tubbergen Bruist houdt vandaag van 19.15 uur tot 20.30 uur een brainstormavond over de invulling van de leegkomende ruimtes in het gemeentehuis. Doordat ambtenaren flexibel gaan werken, soms zonder vaste werkplek, komen er steeds meer ruimtes in het gemeentehuis vrij.

Ideeënbus
Mensen met plannen voor het gebouw kunnen ook een briefje achterlaten in de ideeënbus in het gemeentehuis. In 't Veld heeft de indruk dat een theater, een bioscoop en een horecabedrijf het meest worden genoemd als toekomstige invulling van een deel van het gemeentehuis.

Hightech
Alternatieven als een 'fabricatie laboratorium' (FabLab) voor hightechbedrijven en een presentatieruimte scoren tot nu toe niet. "We willen iedereen volop in de gelegenheid stellen mee te denken", zegt In 't Veld. "Tot nu toe kon dat via de site en via de mail. Nu kunnen mensen ook een bijeenkomst bezoeken. Na vanavond zijn er ook nog brainstormsessies op 12 en 13 oktober van 19.15 tot 20.30 uur."

Almelo e.o.