Toename besmettingen; nieuwe vleugel Meulenhof Tubbergen alleen voor coronapatiënten

VIDEOTUBBERGEN - Nieuw deel woonzorgcomplex meteen na oplevering al speciaal ingericht voor bewoners die besmet zijn met corona.

De toename van het aantal coronabesmettingen bij bewoners is reden voor woonzorgcomplex Meulenhof in Tubbergen om extra maatregelen te nemen. Het besluit is tot stand gekomen op basis van het advies van medisch deskundigen, meldt TriviumMeulenbeltZorg (TMZ).

Vanwege de toename van het aantal besmettingen is besloten om te beginnen met cohortverpleging op de begane grond in de nieuwe vleugel (B) van locatie Meulenhof. Hierbij worden de bewoners die positief getest zijn op het coronavirus overgeplaatst naar de nieuwe vleugel (B), die wordt afgesloten van de andere afdelingen. 

De naasten van de bewoners zijn hierover persoonlijk ingelicht. Met de maatregel wordt volgens TMZ de lijn van andere zorginstellingen gevolgd. TMZ wil niet zeggen om hoeveel besmettingen het gaat en of er al bewoners zijn overleden aan de gevolgen van corona.

Stijging besmettingen

Bewoners die zijn besmet met het coronavirus werden tot nu toe in isolatie verpleegd op hun eigen kamer. Nu het aantal bewoners met het coronavirus binnen locatie Meulenhof is toegenomen, heeft TMZ besloten om de nieuwe vleugel van deze locatie – die juist vorige week is opgeleverd - als cohort-afdeling in te richten. 

Regiomanager Daisy Janssen van TMZ: „Het is een besluit dat we hebben moeten nemen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te organiseren. We blijven ons maximaal inzetten voor de best mogelijke zorg voor bewoners. We doen er ook alles aan om medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden en steunen.”

Beschermende kleding

Op de cohort-afdeling wordt samengewerkt in een zorgteam dat bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verzorgenden. Zij werken samen om bewoners de best mogelijke zorg te kunnen bieden. De medewerkers dragen continu beschermende kleding. Omdat de afdeling geheel afgesloten is, verblijven ook de zorgverleners gedurende hun hele dienst op deze afdeling. Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen op deze manier optimaal worden ingezet.

TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De zorgorganisatie heeft zaterdag bekendgemaakt dat ook op twee afdeling van woonzorgcomplex Het Hof in Hengelo eveneens wordt overgegaan tot cohortverpleging.

De nieuwbouw van de Meulenhof, kort voor de oplevering. Dit deel wordt  inmiddels alleen gebruikt voor bewoners die corona hebben.
Volledig scherm
De nieuwbouw van de Meulenhof, kort voor de oplevering. Dit deel wordt inmiddels alleen gebruikt voor bewoners die corona hebben. © Robin Hilberink

Almelo e.o.