Volledig scherm
Zeker 75 mensen namen deel aan het zoals nu lijkt, eenmalige Men- en Ruiterweekeinde in Tubbergen. © Robin Hilberink

Toertochten beloven wat voor doorstart Tubbergse Men- en Ruiterdagen

TUBBERGEN - Als de afgelopen zaterdag en zondag gehouden toertochten voor ruiters en aanspanningen een voorbode zijn voor de komende jaren, zit het gloednieuwe bestuur van de Tubbergse Men- en Ruiterdagen op rozen. Zeker 75 mensen namen deel aan de tochten. 

Het vorige bestuur van het jaarlijkse evenement kondigde eerder aan het bijltje erbij neer te gooien. Leeftijd en gezondheidsperikelen speelden de groep parten. Dat besluit leidde tot teleurgestelde reacties. Zodanig dat een aantal enthousiastelingen de handschoen oppakte en het evenement met behulp van oud-bestuurders nieuw leven in blaast. 

In het weekeinde

Voor 2019 werd voor een tussenoplossing gekozen. Geen driedaags gebeuren doordeweeks, maar twee dagen toertochten in het weekeinde. „Waar erg goed op gereageerd is”, zegt mede-organisator Eddie Schoneveld. „Sommige mensen gaven aan dat ze de opzet in het weekeinde misschien wel leuker vinden, omdat ze doordeweeks moeten werken. Maar ik ga er vanuit dat de toekomstige Men- en Ruiterdagen ook gewoon weer succesvol gaan worden.” Schoneveld roemt ook het mooie weer. „Ideaal. Wel warm, maar niet te.”

Wortel

De aanpak dit jaar was grotendeels geënt op het bekende recept. „Al hebben we hier en daar wat details toegevoegd. Een wortel voor de paarden in de pauze bijvoorbeeld. Dat waarderen deelnemers enorm.”

Almelo e.o.