Volledig scherm
© Robin Hilberink

Trekkertrek in Geesteren: rokende voertuigen én een huwelijksaanzoek

GEESTEREN - De nieuwe Mooi Wark klasse voor het zware materiaal tot 24 ton werd vooraf getipt als hoogtepunt van de jaarlijkse Trekkertrek in Geesteren. Hoewel dit een groot spektakel was, sprong er voor bestuurslid Eline Spalink een ander moment met kop en schouders bovenuit: ze werd zondag tijdens het evenement ten huwelijk gevraagd.

Organisator Het Agrarisch Jongeren Kontact (AJK) kijkt terug op een geslaagde dag. Vooraf bleek al dat er veel animo was voor de Trekkertrek. „Nog nooit zaten de inschrijvingen zo snel vol als deze editie. Dat komt vooral door de locatie: Geesteren is gunstig gelegen en trekt daardoor niet alleen deelnemers uit Overijssel, maar ook uit Gelderland en Drenthe.”

De dag werd gevuld met spectaculaire treks, waarbij er ook succes was voor deelnemers uit de gemeente. Bert Wessels uit Geesteren werd eerste in de klasse van 13 tot 15 ton. Bijzonder was ook de prestatie van Ewan Borger uit Manderveen. Hij werd vierde in de populaire klasse tot zeven ton, waaraan ruim veertig liefhebbers deelnamen. Ondanks dat hij net buiten het podium viel, ging hij niet met lege handen naar huis. Voor het tweede jaar op rij reikte de gemeente Tubbergen in iedere klasse een prijs uit aan de beste deelnemer uit de gemeente.

Romantiek

De sleepwagenfanaten langs de zijlijn waren niet alleen getuige van rokende voertuigen, maar zagen ook hoe de dag een wel heel romantisch tintje kreeg. Spalink stond nietsvermoedend foto’s te maken van haar vriend Arjan Knikhuis, die zelf al heel wat jaren deelneemt, tot de presentator zowel hem als haar bij zich riep. „Hij stapte van zijn trekker af, we keken elkaar diep in de ogen en toen stelde hij de vraag.” Over haar antwoord hoefde ze niet lang na te denken: ja.

Volledig scherm
Eline en Arjan in 2017 © Carlo ter Ellen DTCT

Almelo e.o.