Volledig scherm
Frans Assink en Bart Eugelink vertellen over en spelen veel werk van de winnaar van de nobelprijs van de literatuur, Bob Dylan. © 60s Dylan

Tribute voor Bob Dylan in eerste Kapeltheater Tubbergen

TUBBERGEN - In september was de eerste Uitmarkt in en rond havezate Eeshof in Tubbergen. De stichting Hof van Tubbergen presenteerde er exposities, kookdemonstraties, workshops en bezoekers konden diverse optredens bijwonen. Inmiddels is er de nodige belangstelling voor muziek. En zondag 20 november is er het eerste optreden in de kapel van de Eeshof, die voor dit soort voorstellingen is omgedoopt tot Kapeltheater.

Als winnaar van de Nobelprijs voor literatuur staat Bob Dylan opnieuw in de belangstelling. Maar hoe begon zijn carrière en wie is deze singer-songwriter eigenlijk? Het duo 60s Dylan brengt zondag 20 november een ware hommage aan deze wereldberoemde artiest.

Straatmuzikant
60s Dylan bestaat uit Frans Assink en Bart Eugelink. Zij vertellen over de stormachtige start van Bob Dylan’s carrière tegen de achtergrond van het Amerika in de jaren ’62 tot ’64. Hij wordt bij toeval als straatmuzikant in New York ontdekt door Columbia Records en verwerft in drie jaar tijd wereldfaam. Dylan wordt gezien als de stem van zijn generatie omdat hij maatschappijkritische thema’s aan de orde stelt zoals rassendiscriminatie, werkloosheid en de Vietnamoorlog.

Herkenning
Niet alleen door foto’s en filmfragmenten toe te lichten maar ook door de nummers van Dylan live te spelen, laten Frans en Bart zien wat dit allemaal doet met een beginnend artiest op de grens van volwassenheid. Voor het publiek een prachtig tijdsbeeld met veel momenten van herkenning maar ook verrassende eye-openers.

Het optreden ‘Tribute to Dylan’ door 60s Dylan begint zondag 20 november om 14.30 uur in het Kapeltheater in de Eeshof. Een kaartje (incl pauzedrankje) kost € 10,00 p.p. en voor donateurs 8 euro. Reserveren kan via info@hofvantubbergen.nl

Almelo e.o.