Aldi wil een nieuwe vestiging bouwen in Tubbergen. Artist Impression.
Volledig scherm
Aldi wil een nieuwe vestiging bouwen in Tubbergen. Artist Impression. © Dedem Architectuur

Tubbergen de mist in bij weigeren vergunning voor bouw nieuwe Aldi

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft bij het afwijzen van een aanvraag van Aldi voor de bouw van een supermarkt fouten gemaakt. De afwijzing gebeurde op verkeerde gronden. Voor Aldi, die in dorp Tubbergen een supermarkt wil bouwen aan de Almeloseweg, is het slechts een pyrrusoverwinning. Tubbergen blijft tegen een winkel op deze plek.

Tubbergen wil geen winkels aan de rand van het dorp. Aldi is het niet eens met de afwijzing. De zaak werd vervolgens besproken bij de bezwarencommissie, dat is een onafhankelijk adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders.

Die commissie constateerde dat er één en ander rammelt aan de afwijzing van het college van burgemeester en wethouders. Het gemeentebestuur is echter vrij om te bepalen wat het met zo’n advies van die commissie doet. In dit geval nam het college het advies over. Maar dat betekent niet dat de weg nu vrij is voor de Aldi. Integendeel: B en W van Tubbergen gaan de afwijzing beter onderbouwen. Het college neemt op een later moment een nieuw besluit. 

Omwonenden

De gemeente is niet de enige partij die tegen de komst van de winkel aan de rand van dorp Tubbergen is. Ook omwonenden zien een supermarkt aan de Almeloseweg niet zitten. Zij vinden een supermarkt op de es niet in het landschap passen. 

De bezwarencommissie adviseerde echter eerder al dat het bezwaar van omwonenden van de Tubbergse es tegen een nieuwe vestiging van Aldi moet worden afgewezen.  Alleen ‘belanghebbenden’ kunnen tegen een dergelijk besluit in beroep gaan, aldus de commissie. Maar de omwonenden hebben in deze kwestie volgens de commissie ‘geen procesbelang’. Ze lijken desondanks hun zin te krijgen.

Het perceel aan de Almeloseweg waar Aldi wil bouwen.
Volledig scherm
Het perceel aan de Almeloseweg waar Aldi wil bouwen. © Annina Romita

Almelo e.o.